راهنمای خشک کن زعفران، چگونه زعفران سوپر نگین تولید کنیم

خشک کن هوشمند

تنظیمات گام به گام، راهنمای خشک کن زعفران برای تولید زعفران با کیفیت مطلوب

در مقالات پیشین  دستگاه خشک کن هوشمند زعفران تولیدی این شرکت با جزئیات کافی معرفی شده و در این مقاله با ارائه راهنمای خشک کن زعفران، تنظیمات و ویژگی های این دستگاه معرفی می گردد. خریداران و بخصوص صادر کنندگان زعفران بیش از هر مصرف کننده دیگر زعفران می دانند که زعفران نگین تا چه اندازه می تواند برای فروش بهتر و با قیمت بالاتر محصولات عرضه شده آنها، تأثیر گذار باشد. زعفران نگین در مقایسه با زعفران سرگل ممتاز از حجم بالاتری در هر کیلو برخوردار می باشد. به این معنی که هر کیلو زعفران نگین یا سوپر نگین حجمی نزدیک به دو برابر یک کیلو سرگل دارد.

بعلاوه این در این نوع زعفران قلم های زعفران صاف و دارای رنگ روشن می باشند. به همین دلیل این نوع زعفران را سوپر نگین اتویی خطاب می کنند. تمامی موارد فوق در کنار حفظ مولفه های کیفی زعفران که در آزمایشات بررسی می شوند سبب می شود تا این نوع زعفران از قیمت بالاتری برخوردار باشد. این قیمت در مواردی تا ۲ میلیون تومان به ازای هر کیلو زعفران خشک می رسد.

در مقاله ای با عنوان <زعفران نگین صادارتی با استفاده از خشک کن زعفران هوشمند> با جزئیات کافی در خصوص اهمیت خشک کردن زعفران  از لحاظ تفاوت در کیفیت ، قیمت زعفران و دیگر فاکتور های آن صحبت کرده ایم. برای کسب اطلاعات دقیق تر در این خصوص می توانید مقاله مورد اشاره را دنبال کنید. باتوجه به اینکه این خشک کن توسط این شرکت طراحی و ساخته شده، برای بهره برداری مناسب از آن با تهیه راهنمای خشک کن زعفران، یک صفحه را اختصاصا به آشنایی با روش کار و تنظیمات این دستگاه قرار داده ایم.

تولید زعفران سوپر نگین:

تولید زعفران سوپر نگین بعنوان یک سرتجاری در بین تولید کنندگان زعفران حفظ می شود، چراکه مشخصا درصورتی که بخش عمده زعفران موجود در بازار بصورت سوپر نگین تولید و عرضه شود با افزایش عرضه قیمت این نوع زعفران کاهش می یابد. در تولید این نوع زعفران دو مورد از اهمیت برخوردار می باشد.

  1. تکنیک آماده سازی زعفران برای خشک کردن
  2. دستگاه خشک کن که بتواند شرایط لازم برای دستیابی به زعفران سوپرنگین را حفظ نماید.

برای یادگیری تکنیک معمولا افرادی که با این روش آشنایی دارند هزینه قابل توجهی را دریافت می کنند، این رقم از ۳ تا ۱۲ میلیون تومان متغییر می باشد. برای یادگیری این تکنیک می توانید درخواست های خود را به شکل کامنت زیر همین پست بگذارید یا درخواست های خود را با شماره تماس ۰۹۱۵۳۶۲۵۴۰۹ مطرح کنید.

اما دستگاهی که در ادامه این مقاله به معرفی آن می پردازیم ، ویژگی لازم برای تولید این نوع زعفران را دارد.

راهنمای خشک کن هوشمند زعفران:

این خشک کن زعفران در شرکت ایساپارس طراحی و تولید شده و در دو مدل عرضه می گردد. تیپ اول با مصرف انرژی کمتر ، ۱۸۰۰ وات می تواند در هر ساعت دو نوبت راه اندازی شده و در هر نوبت ۱۰۰تا ۱۲۰ گرم زعفران خشک تحویل دهد. که این نوع خشک کن برای کشاورزانی که روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ کیلو گل زعفران را فرآوری می کنند مناسب می باشد. نوع دوم دارای ظرفیت بیش از دو برابر نسبت به تیپ اول می باشد و می تواند پاسخگوی فرآوری ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلو گل زعفران در هر روز باشد.

هر دو نوع این سیستم ها دارای کنترلر هوشمند می باشد که با یک سیستم مشترک کار می کنند. در ادامه این مقاله با شیوه تنظیم کردن این کنترلر آشنا می شویم.

تنظیمات دستگاه:

قبل از کار کردن با این دستگاه ابتدا باید محدوده دمایی و رطوبت را برای عملکرد مناسب خشک کن تنظیم نمایید. برای ورود به تنظیمات دو کلید جهت نما را همانگونه که در تصویر نشان داده شده است، به مدت ۶ ثانیه نگه دارید.

راهنمای خشک کن زعفران، شیوه ورود به تنظیمات
راهنمای خشک کن زعفران، شیوه ورود به تنظیمات

 

با نمایش پیام “Welcome to Setting Menu” شما وارد منوی تنظیمات می شوید. با زدن دکمه Set برای یک نوبت می توانید دمای مطلوب عملکرد موتور حرارتی را تنظیم کنید.

با دکمه های جهت نما می توانید دمای مورد نظر را تنظیم کنید. بعد از رسیدن به دمای مطلوب با زدن مجدد دکمه Set  دما تایید می شود و شما وارد تنظیم رطوبت می شوید.

راهنمای خشک کن زعفران- تعیین دمای مطلوب
راهنمای خشک کن زعفران- تعیین دمای مطلوب

 

تنظیم محدوده رطوبتی:

مرحله بعد از تنظیم دما، تنظیم محدوده رطوبت می باشد. این دستگاه دو سنسور دما و یک سنسور رطوبت دارد، این سنسور در تمام مراحل کار دستگاه رطوبت داخل محفظه خشک کن را اندازه گیری می کند. این رطوبت در ارتباط با رطوبت محصول بارگذاری شده با دستگاه می باشد، چراکه هوای داخل دستگاه مرتبا در حال چرخش است و با محصول شرایط بسیار نزدیکی برقرار می کند. بعد از اینکه رطوبت محصول به محدوده ای که شما تنطیم کرده اید برسد، دستگاه بصورت خودکار عملیات خشک شدن را پایان می دهد.

برای تشخیص محدوده رطوبتی مناسب ابتدا عدد ۵ را بصورت پیش فرض برای رطوبت تایید کنید و دستگاه را خالی راه اندازی کنید. بعد از چند دقیقه کارکرد، و رسیدن به محدوده دمایی رطوبت کمینه قابل حصول در این محدوده دمایی و در شرایطی که شما دستگاه را به کار می اندازید مشخص می شود. ممکن است این رطوبت همان ۵ درصد تعیین شده باشد یا اینکه در محدوده ای بین ۸ تا ۱۰ درصد ثابت شود و از این مقدار پایین تر نیاید. عددی که رطویت به پایین تر از آن نمی رسد را مبنا قرار دهید و برای خشک کردن زعفران عدد مورد نظر را ۳ تا ۴ درصد افزایش دهید.

راهنمای خشک کن زعفران- تعیین رطوبت
راهنمای خشک کن زعفران- تعیین رطوبت

به این معنی که در هنگام راه اندازی دستگاه بعد از ۵ دقیقه خواهید دید که مثلا رطوبت به محدوده ۱۰ درصد یا ۹ درصد رسیده و پایین تر از این مقدار نمی رسد. بنابر این محدوده تنظیمی مناسب می تواند بین ۱۲ تا ۱۴ درصد متغییر باشد. درصورتی که عدد را پایین تر از مقدار حاصل شده در این آزمایش قرار دهید، قطع اتوماتیک عملیات انجام نخواهد شد و محصول شما بیش از حد خشک خواهد شد یا زمان بیشتری در خشک کن قرار خواهد گرفت. با چند نوبت آزمایش در شهر یا روستایی که دستگاه را به کار می گیرید می توانید محدوده رطوبتی مناسب را برای خشک کردن مطلوب زعفران تعیین کنید. رطوبت کمینه قابل حصول باتوجه به ارتفاع شهر یا روستا از سطح دریا ودمای هوا متغییر خواهد بود.

l7l1W9X!e2RlwzbejVcJ%*&qHTg

پایان تنظیمات
راهنمای خشک کن زعفران

بعد از تعیین عدد رطوبت مورد نظر، با زدن دکمه سبز رطوبت نیز تایید می شود و تنظیمات به پایان می رسد. نمایش پیام “Setting Done”  به معنی پایان تنظیمات می باشد.

شروع کار خشک کن هوشمند زعفران:

در وضعیتی که هنوز عملیات شروع نشده است . سیستم رطوبت و دمای محفظه خشک کن را بصورت متناوب نمایش می دهد. “Hum” معرف رطوبت و “Temp” معرف دمای محفظه خشک کن می باشد.

وضعیت قبل از شروع

بعد از پایان تنظیمات ، دستگاه پیام “System Ready”  را نمایش می دهد. این پیام به معنی آماده بودن سیستم برای شروع می باشد،

خشک کن آماده کار
راهنمای خشک کن زعفران

برای شروع عملیات خشک کردن باید دکمه Set را به مدت ۶ ثانیه نگه دارید.  بعد از شروع پیام ” , System is Running Please wait ” نمایش داده می شود.

راهنمای خشک کن زعفران- راه اندازی سیستم
راهنمای خشک کن زعفران- راه اندازی سیستم

بعد از شروع عملیات خشک کردن ، سیستم بصورت متناوب اندازه گیری های متعددی را نمایش می دهد. رطوبت و دمای محفظه پایین خشک کن، دمای محفظه بالا، دمای مرجع ، زمان سپری شده. در ادامه هر کدام از این موارد را بصورت تصویری توضیح می دهیم.

سنسور دما:

برای تشخیص دقیق دما این سیستم دو سنسور دما دارد، یک سنسور دمای محفظه بالایی خشک کن را اندازه گیری می کند و آن را بصورت جداگانه نمایش می دهد. “Heater Temp”  سنسور دمای هیتر می باشد.

سنسور دما

دمای مرجع:

بر اساس محدوده دمایی که تنظیم کرده اید، این دما بصورت خودکار تعیین می گردد. این دما بر اساس یک الگوریتم برنامه ریزی شده، دما را کنترل می کند که یک الگوریتم بهینه سازی شده برای افزایش کیفیت زعفران است. دمای مرجع با عبارت “Reference Temp”   بصورت متناوب نمایش داده می شود.

راهنمای خشک کن زعفران- دمای مرجع
راهنمای خشک کن زعفران- دمای مرجع

همچنین در تمام لحظاتی که دستگاه روشن و در حال کار است، عبارت “System Running” نیز متناوبا نمایش داده می شود.

پیام کارکرد سیستم

زمان سپری شده:

زمان سنج این دستگاه از زمانی که دکمه Set را نگه می دارید، شمارش خود را آغاز می کند و تا زمانی که رطوبت به حد مطلوب برسد شمارش خود را ادامه می دهد. بعد از پایان کار دستگاه و خاموش شدن فن، زمان سپری شده برای خشک شدن نمایش داده می شود. عبارت “Spt Time” معرف زمان سپری شده می باشد.

راهنمای خشک کن زعفران- زمان سپری شده
راهنمای خشک کن زعفران- زمان سپری شده

توقف اظطراری:

برای اینکه این سیستم را بصورت دستی متوقف کنید باید کلید بازگشت را به مدت ۶ ثانیه نگه دارید. با نمایش پیام “System Stops” ، دستگاه بصورت اضطراری متوقف می شود. درصورتی که برق دستگاه را قطع کنید ، با روشن کردن مجدد، عملیات از محلی که متوقف شده ادامه می یابد. بنابر این درصورتی که به دلیل تنظیمات نامناسب می خواهید عملیات را متوقف کنید ، می توانید با این روش دستگاه را متوقف کنید. از سوی دیگر در هر مرحله از کار می توانید با نگه داشتن دو کلید جهت نما به مدت ۶ ثانیه وارد تنظیمات شده و آن را از نو انجام دهید. با تایید تنظیمات عملیات ادامه می یابد.

پایان خشک کردن:

با رسیدن رطوبت به محدوده تنظیم شده، عملیات خشک کن متوقف می شود. در این مرحله دستگاه با زدن بوق شما را از پایان عملیات آگاه می کند. بعد از پایان کار، فن دستگاه به مدت ۱ دقیقه به کار خود ادامه می دهد. لطفا در این مدت دستگاه را خاموش نکنید یا از برق جدا نکنید.  همان طور که در بالا اشاره شد، بعد از خاموش شدن فن، یک بار دیگر زمان کارکرد دستگاه برای خشک کردن نمایش داده می شود.

رسیدن به رطوبت مطلوب

در پایان کار عبارت “System Stops”  نمایش داده می شود و فن به مدت یک دقیقه دیگر به کار خود ادامه می دهد.

در این مقاله با ارائه راهنمای خشک کن زعفران تلاش شد تا روش صحیح تنظیم و بکارگیری این دستگاه معرفی شود. مواردی را که در بالا توضیح داده شد، روش بکار گیری دستگاه برای بهره برداری مناسب می باشد. می توانید تمام موارد بالا را در ویدیویی که به همین منظور تهیه خواهد شد، دنبال کنید.  برای جا گذاری زعفران خود در سینی دستگاه ، از یک پارچه حریر به اندازه یک متر مربع استفاده کنید. ابتدا آن را کف سینی دستگاه پهن کنید و سپس ادامه آن را روی زعفران ها بکشید و سپس سینی را داخل دستگاه گذاشته و عملیات را شروع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *